Udruga Franak uputila pitanja HDZ-u, Mostu i SDP-u

Na današnjoj press konferenciji, udruga Franak predstavila je anketna pitanja koja je uputila HDZ-u, Mostu i SDP-u o tome kako misle riješiti problem nezakonitih kamatnih marži – slična pitanjima kakva su postavljena krajem 2015. kada su sve stranke na temelju ankete dale javna obećanja Udruzi Franak, ali ih do danas nisu ispunile.

Franak traži da se HDZ, Most i SDP izjasne hoće li podržati zakonske izmjene kojima bi se propisalo ugovaranje početnih fiksnih kamatnih marži u kreditima u kojima marže nisu ugovorene, ali da se to onda analogno primijeni i na konvertirane kredite u “švicarcima”, koji su sada krediti u eurima.

Također ih pitaju hoće li podržati zakon kojim bi se ugovori sa stranim zadrugama bez licence proglasili ništetnima, bez obzira kada su ugovoreni, kao i zakon kojim bi se bankama naložilo da ponude preplaćene kamate na temelju kolektivne sudske presude svim oštećenim dužnicima, kao i pripadajuće zatezne kamate.

Stranke su dobile rok za odgovor do 16. svibnja, kako bi javnost bila obaviještena o odgovorima prije lokalnih izbora, rekli su na konferenciji za novinare aktivisti udruge aktivisti Jelena Benjak i Vlado Iljkić.

Izvor: http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/2667533/traze-javna-obecanja-udruga-franak-uputila-pitanja-hdz-u-mostu-i-sdp-u/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: